Jahodové domácí kefírové mléko používám jako zdravou alternativu slazených mléčných nápojů a jogurtových drinků. Zkuste k jahodám přidat i strouhaný kokos pro ještě chladivější účinek. Výborná osvěžující svačina!
Kefír můžete nahradit klidně i jogurtem, jen pak dolijte trochu vodu na zředění. A když přidáte i trochu ovesných vloček, máte hned vyváženou snídani plnou vlákniny, vitamínů a bílkovin.
SUROVINY:
Jahody čerstvé nebo mražené, pokrájené 1 hrnek (můžete přidat jakékoli jiné čerstvé ovoce)
Kefírové mléko neochucené 1 hrnek
Med nebo čekankový sirup 1 lžička
Kokos strouhaný 1 lžíce + na ozdobu
Máta čerstvá na ozdobu
POSTUP:
Jahody, kefír, med a kokos rozmixujeme dohladka. Můžeme použít i mražené ovoce. Před podáváním vychladíme v lednici a na ozdobu použijeme lístky čerstvé máty a posypeme ještě zlehka kokosem.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖