Pro milovníky smetanových omáček  s těstovinami mám skvělou zdravější verzi! Žitné těstoviny s lučinou, žampióny, špenátem a čerstvým tymiánem. To vše posypané strouhaným parmazánem. Jednoduché, lehké hlavní jídlo hotové za pár minut.

Rychlé těstoviny

Nevíte co narychlo uvařit k večeři? Hoďte do vroucí vody žitné těstoviny a mezitím si na pánvi rozehřejte máslo, orestujte žampióny a špenát a přidejte lučinu, která vytvoří skvělou odlehčenější verzi smetanové omáčky a ještě Vás dobře zasytí, protože je i zdrojem bílkovin. Můžete ještě přidat i kvalitní šunku, kuřecí maso nebo i jinou zeleninu dle chuti. Pro bezlepkovou dietu zvolte pohankové nebo jiné bezlepkové těstoviny.

Houbové těstoviny s lučinou

INGREDIENCE na 1 porci:

těstoviny žitné 80 g
máslo 1 lžička
česnek 1 stroužek
sůl, pepř špetka
čerstvý tymián 1 lžička
žampiony 120 g
špenát čerstvý 80 g
lučina linie 120 g
parmazán strouhaný 1 lžíce

POSTUP:

Těstoviny uvaříme dle návodu. Na pánvi rozehřejeme máslo, krátce orestujeme nasekaný stroužek česneku s hrstkou čerstvého tymiánu. Přidáme pokrájené žampiony a restujeme. Pak přidáme špenát a krátce ho spaříme. Do směsi přidáme lučinu, podlijeme trochou vody, osolíme a opepříme. Krátce prohřejeme, přidáme uvařené těstoviny a vše  promícháme. Na závěr posypeme lžící strouhaného parmazánu.

Recept byl certifikován logem Vím, co jím.

 

A jako moučník si upečte nějaký zdravý a odlehčený koláček z mé nové kuchařky Fitmlsky, kterou si nyní můžete koupit se slevou >> tady <<.