Houbové těstoviny s lučinou a tymiánem

Pro milovníky smetanových omáček  s těstovinami mám skvělou zdravější verzi! Žitné těstoviny s lučinou, žampióny, špenátem a čerstvým tymiánem. To vše posypané strouhaným parmazánem. Jednoduché, lehké hlavní jídlo hotové za pár minut.

Rychlé těstoviny

Nevíte co narychlo uvařit k večeři? Hoďte do vroucí vody žitné těstoviny a mezitím si na pánvi rozehřejte máslo, orestujte žampióny a špenát a přidejte lučinu, která vytvoří skvělou odlehčenější verzi smetanové omáčky a ještě Vás dobře zasytí, protože je i zdrojem bílkovin. Můžete ještě přidat i kvalitní šunku, kuřecí maso nebo i jinou zeleninu dle chuti. Pro bezlepkovou dietu zvolte pohankové nebo jiné bezlepkové těstoviny.

Houbové těstoviny s lučinou

INGREDIENCE na 1 porci:

těstoviny žitné 80 g
máslo 1 lžička
česnek 1 stroužek
sůl, pepř špetka
čerstvý tymián 1 lžička
žampiony 120 g
špenát čerstvý 80 g
lučina linie 120 g
parmazán strouhaný 1 lžíce

POSTUP:

Těstoviny uvaříme dle návodu. Na pánvi rozehřejeme máslo, krátce orestujeme nasekaný stroužek česneku s hrstkou čerstvého tymiánu. Přidáme pokrájené žampiony a restujeme. Pak přidáme špenát a krátce ho spaříme. Do směsi přidáme lučinu, podlijeme trochou vody, osolíme a opepříme. Krátce prohřejeme, přidáme uvařené těstoviny a vše  promícháme. Na závěr posypeme lžící strouhaného parmazánu.

Recept byl certifikován logem Vím, co jím.

Jestli Vás baví mé recepty, tak si můžete stáhnout celý Fit jídelníček, kde najdete recepty na zdravé a chutné snídaně, svačiny, obědy i večeře a to vše z normálních a dostupných surovin. Vybrat si můžete hned ze tří variant jestli chcete hubnout, přibírat nebo váhu udržet. A všechny recepty jsou i s verzí bez masa, lepku i laktózy, aby si pochutnali všichni 🙂

Pro více info kliněte >> sem <<.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖