fbpx

Domácí hrnkový čokoládový pudink

Tenhle domácí pudink je tak snadný na přípravu a je opravdu znát rozdíl domácího a kupovaného. Na tento recept Vám stačí jen mléko (kravské či rostlinné), kakao, med, kvalitní čokoláda a kukuřičný škrob na zahuštění. A pak trpělivost nechat ho v lednici zatuhnout a nesníst ihned 🙂

DOMÁCÍ HRNKOVÝ ČOKOLÁDOVÝ PUDINK
 
SUROVINY:
2 hrnky mléka dle chuti (kravské či rostlinné – mandlové, sójové, kokosové, apod)
špetka soli
¼ hrnku holandského kakaa
⅓ hrnku medu nebo datlového sirupu
3 lžíce kukuřičného škrobu rozmíchaného v ⅓ hrnku mléka
tabulka kvalitní hořké čokolády 1OO g
POSTUP:
Nejdříve si v hrnku s trochou mléka rozmícháme kukuřičný škrob. Pak dva hrnky mléka nalijeme do hrnce a pomalu na plotně zahříváme. Přidáme špetku soli, kakao a med. Když je mléko zahřáté, přidáme rozmíchaný škrob, zamícháme a přivedeme k varu a pak pár minut provaříme. Potom odstavíme a nalámeme do mléka čokoládu a necháme rozpustit. Ještě ochutnáme a v případě potřeby dosladíme. Přelijeme do skleniček nebo misek a dáme na pár hodin do lednice zatuhnout. Pudink můžeme ještě posypat nasekanými ořechy nebo kousky ovoce.
Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně