fbpx

Domácí hrnkový čokoládový pudink

Tenhle domácí pudink je tak snadný na přípravu a je opravdu znát rozdíl domácího a kupovaného. Na tento recept Vám stačí jen mléko (kravské či rostlinné), kakao, med, kvalitní čokoláda a kukuřičný škrob na zahuštění. A pak trpělivost nechat ho v lednici zatuhnout a nesníst ihned 🙂

DOMÁCÍ HRNKOVÝ ČOKOLÁDOVÝ PUDINK
 
SUROVINY:
2 hrnky mléka dle chuti (kravské či rostlinné – mandlové, sójové, kokosové, apod)
špetka soli
¼ hrnku holandského kakaa
⅓ hrnku medu nebo datlového sirupu
3 lžíce kukuřičného škrobu rozmíchaného v ⅓ hrnku mléka
tabulka kvalitní hořké čokolády 1OO g
POSTUP:
Nejdříve si v hrnku s trochou mléka rozmícháme kukuřičný škrob. Pak dva hrnky mléka nalijeme do hrnce a pomalu na plotně zahříváme. Přidáme špetku soli, kakao a med. Když je mléko zahřáté, přidáme rozmíchaný škrob, zamícháme a přivedeme k varu a pak pár minut provaříme. Potom odstavíme a nalámeme do mléka čokoládu a necháme rozpustit. Ještě ochutnáme a v případě potřeby dosladíme. Přelijeme do skleniček nebo misek a dáme na pár hodin do lednice zatuhnout. Pudink můžeme ještě posypat nasekanými ořechy nebo kousky ovoce.
Jestli Vás baví mé recepty, tak si můžete stáhnout celý Fit jídelníček, kde najdete recepty na zdravé a chutné snídaně, svačiny, obědy i večeře a to vše z normálních a dostupných surovin. Vybrat si můžete hned ze tří variant jestli chcete hubnout, přibírat nebo váhu udržet. A všechny recepty jsou i s verzí bez masa, lepku i laktózy, aby si pochutnali všichni 🙂

Pro více info kliněte >> sem <<.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně