Máte rádi křupavé pečivo? Tyhle krekry jsou plné zdravých živin ze semínek a vloček a jsou i bezlepkové.
Domácí krekry jsem vyrobila z bezlepkové pohankové mouky a pohankových vloček, ale můžete použít i celozrnnou pšeničnou mouku (nebo špaldovou) a klasické ovesné vločky. Semínka také můžete obměnit dle chuti, já použila mé oblíbené chia, lněná a sezamová. Důležité je před přípravou vločky i semínka na sucho opražit na pánvi či v troubě, aby získaly úžasnou praženou chuť.
SUROVINY:
Mouka pohanková 100 g
Pohankové vločky 100 g
Chia semena 100 g
Semínka lněná 50 g
Sezamová semínka 50 g
Sůl 1 lžička
Olej olivový 20 g
POSTUP:
Na domácí krekry si předehřejeme troubu na 180 ° C. Vločky a semínka dáme nejdříve na pár minut na pánev na sucho opražit. Po mírném vychlazení smícháme s moukou, solí a olejem. Pak směs zalijeme 400 ml vlažné vody a necháme alespoň 15 minut odležet. Pak důkladně rukama vše promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme směs rukama nebo lžící na tenkou vrstvu. Nožem nakrojíme mřížku, aby se pak jednotlivé kousky daly lépe lámat. Pečeme v troubě cca 30 minut. Pokud chcete úplně křupavé krekry, nechte je péct o něco déle.
Krekry jsem připravila s výbornou ricottovou pomazánkou z červeného zelí.
Recept byl certifikovaný Vím, co jím.
Další mé zdravé recepty na snídaně, svačiny, obědy a večeře najdete ve FIT jídelníčku, který jsem připravila rovnou ve třech variantách – na hubnutí, udržení si váhy nebo na přibrání. Všechny recepty jsou i v bezmasé, bezlepkové a bezlaktózové verzi, ať máte co nejvíce na výběr.
Více informací o FIT jídelníčku najdete >> tady <<.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖