Na tuhle slaďoučkou domácí nutellu bez cukru a přidaného tuku potřebujete jen sušené datle, semínka a kvalitní kakao. Pokud jí nesníte ihned celou tak je skvělá ke snídani na pečivo nebo na dochucení ovesné či obilné kaše.
Domácí nutella z datlí a semínek
Sušené datle používám nejčastěji na výrobu této kakaové dobroty, protože jsou přirozeně sladké, mají skvělou konzistenci a jsou zdrojem energie, vlákniny, železa, draslíku, vitamínů B a antioxidantů. Základem této nutelly jsou rozmixované a předem namočené datle a pak už jen přidávám kakao a kombinaci slunečnicových a konopných semínek, ale můžete použít jakákoli jiná semena či ořechy. Před mixováním doporučuji semínka či ořechy orestovat na sucho na pánvi či v troubě, pomazánka z nich bude výrazně chuťově lepší.
SUROVINY:
semínka slunečnicová 100 g
semínka konopná neloupaná 50 g
datle sušené 300 g
vanilkový extrakt 5 g
kakao 30 g
POSTUP:
Vypeckované datle si v misce zalijeme vodou a necháme chvíli namáčet. Mezitím si na sucho na pánvi opražíme slunečnicová a konopná semínka. Vychladlá semínka rozmixujeme a přesypeme stranou. Datle rozmixujeme na jemnou kaši přidáním vody, ve které se namáčely. Pak přisypeme semínka, kakao a vanilkový extrakt a důkladně všechno rozmixujeme.
Certifikovaný recept na stránkách Vím, co jím.
Jestli jste stejně jako já milovníci čokolády, tak mám pro vás zdarma ekuchařku jen se samými zdravými čoko 🍫 dezerty! Většina z nich jsou i bez lepku a laktózy a věřím, že si na nich pochutnáte.
Ekuchařku si můžete ZDARMA stáhnout >>tady<<.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖