Chřestová kešu polévka

Jste milovníky chřestu a krémových polévek? Mám pro Vás recept na zdravou a rychlou chřestovou polévku, která je bez zahuštění a smetany, je tedy vhodná pro bezlepkovou a bezlaktózovou dietu. Pouze rozmixované kešu oříšky dodávají polévce úžasnou krémovou konzistenci.

Na polévku jsem použila bílý chřest, který je chuťově jemnější a do krémové polévky ideální. Před vařením ho jen lehce oloupejte kromě špiček a odřízněte tvrdé konce. Můžete také použít i chřest zelený, který je zase bohatší na vitamíny, ale je chuťově výraznější. Zelený chřest se nemusí loupat, jen mu odřízněte dřevnatý konec.

SUROVINY na 2 porce:

Chřest bílý 500 g

Cibule 1 ks

Česnek 2 stroužky

Zázvor kořen čerstvý 5 g

Sůl a pepř dle chuti

Oříšek muškátový špetka

Zeleninový vývar 500 ml

Olej olivový 2 lžíce

Citrónová šťáva 1 lžíce

Oříšky kešu 60 g

POSTUP:
Nesolené kešu oříšky si nejprve namočíme do mističky s vlažnou vodou. Chřest, cibuli, česnek a zázvor pokrájíme na menší kousky. Na rozehřátém oleji v hrnci nejprve orestujeme cibuli, česnek a zázvor, pak přidáme kousky chřestu. Restujeme společně několik minut a pak přilijeme zeleninový vývar. Necháme cca 10 minut povařit. Pak do polévky přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek, citrónovou šťávu a kešu oříšky. Vše důkladně rozmixujeme do hladka. V případě potřeby zředíme ještě vývarem nebo vodou.

Jestli vám chutnají mé recepty, tak více takových najdete ve >>Fit jídelníčku<<, který si můžete vybrat rovnou ze tří variant – na hubnutí, udržovací nebo přibírací. Všechny obsahují podobné recepty na snídaně, obědy, večeře a svačiny, jen se liší porcemi a gramáží jednotlivých živin.

 

 

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖