BLOG - autorské články, recepty, rozhovory a videa

Zelňačka s uzeným tempehem

Vyzkoušejte můj oblíbený recept na odlehčenou verzi zelňačky s uzeným tempehem. Polévka je výborná a navíc i plná přirozených probiotik z kysaného zelí a tempehu pro lepší imunitu a je také bez laktózy a lepku. 

Celý článek

Proč jíst RŮŽIČKOVOU KAPUSTU…

Růžičková kapusta patří mezi zeleninu, kterou jedni milují a druzí nenávidí. Pokud jste někde mezi, přečtěte si proč kapustu rozhodně do zdravého jídelníčku zařadit:)

Celý článek

Jarní kapustové špagety

Máte rádi těstoviny se smetanovou omáčkou? Mám pro Vás zdravější nízkotučnou verzi krémové omáčky na špagety s výbornými NErozvařenými kapustičkami (můžete však použít i jinou zeleninu:))

Celý článek

Závislost na jídle se nedá se léčit abstinencí

Všichni jsme přirozeně biologicky na jídle závislí. Jíst prostě musíme, abychom přežili. V dnešní době však stále přibývá lidí, kteří jedí i z jiných, emočních a psychologických důvodů. Pak čistě biologická závislost může přerůst i v psychickou závislost na jídle. Jak se vymanit z otroctví jídla, proč se závislost na jídle nedá léčit abstinencí ani dietou a jak se projevuje se dozvíte v tomto...

Celý článek

Proč jíst BANÁNY…

Banány jsou k dostání celoročně a jsou ideálním zdrojem vitamínů, minerálů a energie na povzbuzení organismu. Banány nám dodají zdraví prospěšné látky, energii a dobrou náladu!

Celý článek

Banánový fit chlebík

Vyzkoušejte můj oblíbený hrnkový recept na banánový fit chlebík z celozrnné mouky, kakaa a bez cukru a másla. Je úžasně vláčný díky jogurtu, má nízký obsah tuku, takže ho můžete i při hubnutí. Ideální ke snídani nebo jako zákusek. 

Celý článek

Proč jíst ČERVENOU ŘEPU…

Červená řepa se v poslední době těší stále větší oblibě. Naše vzpomínky na sterilovanou řepu ze školních jídelen postupně mizí a střídají je různé variace receptů z této výborné zeleniny nabité všemi možnými vitamíny a minerály. 

Celý článek

Červený hummus

Vyzkoušejte moji oblíbenou netradiční úpravu cizrnového hummusu z pečené červené řepy. Pomazánku podáváme jako dip společně s celozrnným pečivem, pita chlebem a čerstvou zeleninou, nebo mažeme jako pomazánku na pečivo.

Celý článek

Proč jíst JÁHLY…

Jáhly jsou často opomíjenou tradiční českou surovinou, kterou můžete jíst jako přílohu, přidávat do zeleninových, luštěninových a masových pokrmů (obdoba kuskusu a rýže) nebo polévek. Jáhly skvěle chutnají samozřejmě také na sladko jako jáhlová kaše nebo koláč.  

Celý článek

Psychologie hubnutí – jak úspěšně zhubnout

U hubnutí se často říká, že nejdůležitější je strava a hned pak cvičení. Jenže co když se snažíme jíst zdravě, pravidelně se hýbat a úspěch stále nepřichází nebo neustále s hubnutím začínáme a už nás to štve? Mrkněte na mé tipy, jak na zdravé a a hlavně úspěšné hubnutí z psychologického pohledu. Protože úspěšné hubnutí není často jen o jídle a pohybu, ale také (a...

Celý článek