Moje oblíbená tekutá forma Caprese salátu! Jestli také máte rádi kombinaci rajčat, mozzarelly a bazalky, tak mám pro vás skvělý tip na zdravou a výbornou polévku. Dělám jí z pečených rajčat, které polévce dodají výraznější chuť. Ale můžete je klidně jen povařit.
SUROVINY:
Rajčata 500 g
Česnek 1-2 stroužky
Cibule 1 střední kus
Rajčata pasírovaná 250 ml
Olivový olej 2 lžíce
Voda 250 ml
Sůl, pepř špetka
Bazalka čerstvá 1 hrst + lístečky na ozdobu
Bobkový list
Citrónová šťáva 1 lžička
Mozzarella 1 koule
POSTUP:
Nejdříve si předehřejeme troubu na 200 ° C. Zapékací mísu vyložíme pečícím papírem. Rajčata nakrájíme na osminky a poklademe je slupkou do zapékací nádoby. Poklademe na ně pokrájený stroužek česneku a pokapeme 1 lžící oleje. Zlehka osolíme a opepříme. Dáme do trouby péct na cca 30 min. Mezitím si pokrájíme cibuli. Pak si v hrnci rozehřejeme druhou lžíci oleje a cibule orestujeme do hněda. Přidáme bobkový list a také již upečená rajčata i se šťávou v zapékací míse. Chvíli restujeme. Přidáme pasírovaná rajčata a vodu a na mírném ohni vaříme cca 10 min. Na závěr přidáme čerstvou bazalku a lžičku citrónové šťávy. Polévku rozmixujeme do hladka. Před podáváním přidáme natrhanou mozzarellu. Přikusujeme opečené celozrnné pečivo potřené pestem. Lžičku pesta můžeme také přidat na závěr do polévky.
Recept byl certifikovaný Vím, co jím.
Další mé zdravé recepty na snídaně, svačiny, obědy a večeře najdete ve FIT jídelníčku, který jsem připravila rovnou ve třech variantách – na hubnutí, udržení si váhy nebo na přibrání.
Všechny recepty jsou i v bezmasé, bezlepkové a bezlaktózové verzi, ať máte co nejvíce na výběr.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖