Ananasová nízkotučná bábovka

Čerstvý ananas do bábovky? Ano! Ráda přidávám do moučníků rozmixované ovoce, protože tím přirozeně těsto osladím a navíc je pak bábovka krásně vláčná. A tahle je navíc odlehčená, protože obsahuje minimum tuku, je doslazená pouze medem a je ze špaldové mouky.

Ananasová nízkotučná bábovka

INGREDIENCE:

čerstvý ananas (1 ks) bez slupky 460 g
vejce 2 ks
med 150 g
mouka špaldová 320 g
kakao holandské 15 g
olej kokosový 50 g
kypřící prášek (1 sáček) 12 g

POSTUP:

Předehřejeme si troubu na 180 ° C. Čerstvý ananas si rozmixujeme na hladkou kaši v mixéru a přelijeme do mísy. Přidáme vejce, med a kokosový olej. Důkladně promícháme a přisypeme mouku a kypřící prášek. Do vymazané a vysypané nebo silikonové bábovkové formy nalijeme polovinu těsta a druhou polovinu dochutíme kakaem a nalijeme do formy. Pečeme cca 30-40 min.

Recept byl certifikován logem Vím, co jím.

Další zdravé bábovky najdete v mé ekuchařce >>Fitmlsky<<.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖