Jablka zapečená ovesnými vločkami, ořechy, medem a sýrem cottage. I takhle zdravě se dá připravit alternativa jablečného cramblu.
Zdravý cramble
Tento recept vznikl zdravou úpravou mého oblíbeného jablečného cramblu, kdy jsou jablka zapečená klasickou drobenkou z másla, cukru a mouky. Posypku jsem proto nahradila sýrem cottage, medem, ovesnými vločkami a ořechy a výsledná chuť je opravdu úžasná.
Doporučuji jíst ještě za tepla ke snídani. Recept je sice na jednu porci, ale můžete použít větší zapékací mísu a porce v receptu znásobit dle potřeby.
SUROVINY na 1 porci:
jablka 1 ks (200 g)
sýr cottage cheese bílý 1 balení (150 g)
ovesné vločky 50-80 g dle potřeby
ořechy natural 1 hrst (použila jsem vlašské)
med nebo jiný přírodní sirup 1 lžíce
mletá skořice 1 lžička
POSTUP:
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Jablka odjádříme a nakrájíme na malé kousky a podusíme s trochou vody a skořicí cca 5 minut. Pouze do změknutí, nikoli do rozvaření. Z ovesných vloček, cottage cheese, medu a ořechů si připravíme důkladným promícháním drobenku. Do zapékací mísy vlijeme jablka, dáme na ně posypku a vložíme do trouby péct na 15-20 minut do vytvoření křupavé krusty.
Recept byl certifikovaný Vím, co jím.
Více mých zdravých koláčů najdete v mé ekuchařce >>Fitmlsky, kterou si stáhněte tady. a ochutnejte různé koláče, bábovky, dorty, muffiny, sušenky a další dobroty, které jsou bez přidaného cukru a bílé mouky a většina receptů je i v bezlepkové verzi.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖