Podpořte svou imunitu tímto krásně barveným salátem s červeným grapefruitem a kuřecím masem. Dodáte tělu potřebný vitamín C a bílkoviny, které se významně podílejí na obranyschopnosti organismu.
Tento salát je díky kuřecímu masu i plný bílkovin, které nás zasytí a podílí se také na posilnění imunity. Stačí už jen přidat celozrnné pečivo a máte vyvážené hlavní jídlo plné základních živin, vitamínů a vlákniny.
SUROVINY :
Grapefruit 100 g
Salát listový dle chuti 120 g
Zelí červené 100 g
Červená řepa (syrová nebo vařená) 200 g
Celer bulva 100 g
Grapefruitová šťáva 30 g
Olej olivový 30 g
Sůl 3 g
Pepř 2 g
Med 10 g
Kuřecí prsa 300 g
ořechy vlašské 20 g
Petrželová nať 10 g
POSTUP:
Nejdříve si připravíme marinádu smícháním olivového oleje, šťávy z grapefruitu, soli, pepře a medu. Kuřecí prsa si polovinou marinády pokapeme a chvíli marinujeme. Pak opečeme na pánvi z obou stran do zlatova. Mezitím si připravíme salát. Grapefruit a červené zelí si pokrájíme na plátky. Celer a červenou řepu nastrouháme nahrubo. Zeleninu smícháme s natrhaným salátem, čerstvou petrželkou a pokapeme zbylou marinádou. Přisypeme vlašské ořechy a pokrájená kuřecí prsa. Podáváme s celozrnným pečivem.
Recept byl certifikovaný logem Vím, co jím.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖