Nevíte jak zařadit do jídelníčku mořské řasy? Vyzkoušejte tuhle jednoduchou vaječnou omeletu plněnou mořskou řasou!
Nori řasa nejen na sushi
Mořskou řasu Nori známe nejčastěji z japonského sushi, ale dá se využít i do jiných pokrmů. Tento sušený plátek mořské řasy vyniká svou chutí a nejvyšším obsahem bílkovin mezi řasami a celou řadou zdraví prospěšných látek. Ve 100 g mořské řasy je obsaženo až kolem 40 g bílkovin a 30 g vlákniny. Dále řasa obsahuje vysoké množství vápníku, železa, hořčíku, jódu, vitamínu A a C. Jednotlivé plátky se buď na sucho opečou na pánvi a pak rozdrtí jako koření, nebo nůžkami nastříhají na jednotlivé plátky, které namočíme nejdříve do vody a pak uvaříme buď zvlášť, nebo s pokrmem. Nori řasu lze koupit i v podobě vloček, které se již nemusí předem namáčet ani vařit a můžeme je rovnou přisypat do jakéhokoli jídla. Plátky můžete také plnit libovolnou zeleninou či rýží a zapékat jako závitky. Já si oblíbila vaječnou omeletu plněnou Nori řasou, kterou můžete mít k snídani, jako předkrm nebo i do krabičky k obědu či svačině. Stačí Vám jen vejce, sůl, pepř, lžička tuku a plátek řasy.
Omeleta s mořskou časou
SUROVINY :
Máslo 10 g
Vejce 4 ks 200 g
Sůl 1 g
Pepř 1 g
Nori řasa 1 plátek 3 g
POSTUP:
Plátek řasy Nori si na sucho opražíme na pánvi z obou stran, stačí jen pár sekund. Vejce v misce důkladně rozšleháme, osolíme a opepříme. Na pánev dáme rozehřát máslo a vlijeme rozšlehaná vejce. Stáhneme plamen a necháme zatuhnout. Poté na vrch omelety položíme plátek mořské řasy a opatrně zarolujeme a přendáme na talíř. Necháme chvíli odležet a pak pokrájíme na kolečka. Podáváme se sójovou, chilli nebo rajčatovou omáčku.
Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖