Avokádová tofu pomazánka

Avokádo je plné výživných a zdraví prospěšných látek. Díky máslové konzistenci jsem avokádo použila do této tofu pomazánky,  která je plná zdravých tuků, bílkovin a vitamínů.

Na avokádovou pomazánka jsem použila bílé tofu pro zachování rostlinných a bezlaktózových zdrojů tuků a bílkovin. Ale můžete klidně tofu nahradit jinou bílkovinou – například polotučným tvarohem, sýrem cottage nebo lučinou.

Avokádová tofu pomazánka

SUROVINY na 2 porce:

tofu natural 100 g
avokádo 1 zralý kus
česnek 1 stroužek
olej rostlinný dle chuti (sezamový, lněný, olivový, řepkový) 1 lžička
sůl, pepř špetka
šťáva z citrónu (limetky)
dle chuti čerstvé bylinky (koriandr, petržel, apod)

POSTUP:

Nejdříve si vydlabeme avokádo a zakápneme ho šťávou z citrónu. Pak společně se všemi ostatními ingrediencemi rozmixujeme do hladka. Necháme chvíli odležet v lednici. Mažeme na celozrnné pečivo nebo pomazánku použijeme jako dip. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Foto: Tomáš Martínez

Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖