Toto rizoto je ve znamení červené – řepy, vína i cibule! Ochucené parmazánem a čerstvým tymiánem. Krémovou konzistenci dodává pokrmu cottage cheese, který je výborným zdrojem bílkovin.
Zeleninové rizoto sice chutná skvěle jen tak posypané trochou parmazánu nebo jiného sýru, ale pak neobsahuje skoro žádné bílkoviny a za chvíli máme hlad a chutě na něco dalšího. Proto zkuste doplnit rizoto sýrem cottage, nebo riccotou. Pro bezlaktózovou variantu použijte cottage bez laktózy. Místo klasické rýže použijte kulatozrnnou celozrnnou variantu rýže, která se hodí právě do rizota a oproti bílé rýže je bohatší na vitamíny, minerály a vlákninu.
cibule červená 1 větší kus 100 g
olej olivový 2 lžíce 20 g
rýže celozrnná kulatozrnná v suchém stavu 200 g
víno červené 100 g
vývar zeleninový 300 g
řepa červená 300 g
sůl, pepř dle chuti
tymián čerstvý 1 hrst
česnek 2 stroužky
sýr cottage 300 g
sýr parmezán 40 g
Cibuli nakrájíme ne jemno a na olivovém oleji orestujeme spolu s nasekaným česnekem. Přidáme propláchnutou rýži a chvíli restujeme. Pak přidáme oloupanou a pokrájenou řepu na kostičky opět společně všechno chvíli restujeme. Přilijeme víno a necháme odpařit za občasného míchání. Pak postupně přiléváme vývar až do uvaření rýže. Na závěr vmícháme cottage sýr, čerstvý tymián, sůl a pepř a nastrouhaný parmazán.
Podobné recepty najdete v mém Fit jídelníčku, který jsem sestavila rovnou ve třech variantách podle toho jestli chcete hubnout, jíst zdravě nebo přibrat. Mám ráda jednoduchá jídla z normálních surovin a hlavně aby nám to chutnalo, když to máme jíst pravidelně. Více informací o Fit jídelníčku najdete >>tady<<.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖