Pro milovníky klasického moučníku bábovky jsem připravila zdravou verzi z celozrnného kuskusu a s hroznovým vínem, které je plné zdraví prospěšných látek. Bábovka je bez mouky, cukru, másla a díky kefíru obohacena o bílkoviny.
Základem klasické bábovky bývá pšeničná bílá mouka, rafinovaný cukr a máslo. Zvýšená a pravidelná konzumace těchto potravin není pro organismus prospěšná. Bílá mouka neobsahuje kromě kalorií a sacharidů téměř žádné jiné živiny a má vysoký glykemický index.
Mouku jsem zkusila nahradit celozrnným špaldovým kuskusem, který dodá pokrmu vitamíny, vlákninu a bábovka je díky němu krásně nadýchaná a lehká. Do těsta přidávám kefír, aby bylo vláčné a obohacené o bílkoviny.
Cukr nahraďte agáve sirupem či jiným přírodním sladidlem, které mají na rozdíl od cukru zachované vitamíny, minerály a daleko větší sladivost, proto jich potřebujeme do receptu menší množství.
Do bábovky jsem přidala právě sezónní hroznové víno, ale můžete použít i jakékoli jiné plody, nebo ovoce zcela vynechat.
Celý recept a spoustu dalších zdravých receptů na bábovky najdete v mé ekuchařce >>Fitmlsky<<. Můžete se podívat na co se můžete v kuchařce těšit.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖