Švestkovo polentový tvarožník

Kombinace švestek, kukuřičné mouky, medu a tvarohu? Skvělá volba nejen pro celiaky! Tento ovocný odlehčený koláč je totiž nejen bez lepku, ale i cukru, másla a plný bílkovin.

Švestkovo polentový tvarožník

Tento koláč je ideální kombinací všech prospěšných živin, obsahuje kvalitní bílkoviny, komplexní i jednoduché sacharidy a zdravé tuky. Je tedy vhodný ke snídani či svačině. Základem tohoto jednoduchého receptu je polenta (kukuřičná mouka), polotučný tvaroh, med a čerstvé švestky.  Na koláč však můžete použít jakékoli jiné čerstvé ovoce. Recepturu jsem opět připravila bez použití kuchyňské váhy pro snadnější přípravu. Vystačíte si pouze s hrnkem a lžící.

Celý recept najdete v mé ekuchařce >>Fitmlsky<<.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖