Ta barva je opravdu reálná! Vyzkoušejte červené zelí do pomazánky z ricotty nebo tvarohu.
Na pomazánku z čerstvého zelí jsem použila sýr ricottu, který je nízkotučný a má vysoký obsah bílkovin. Stejně tak poslouží i polotučný tvaroh. Pro bezlaktózovou verzi se skvěle hodí bílé tofu nebo šmakoun, které rozmixujete na jemný krém nebo bezlaktózové verze tvarohu.
SUROVINY:
Zelí červené 400 g
Česnek 2 stroužky
Olej olivový 20 g
Sůl 2 g
Pepř špetka
Citrónová šťáva 1 lžíce
Ricotta 200 g
POSTUP:
Opláchnuté červené zelí rozmixujeme nahladko a smícháme s ricottou, prolisovaným česnekem, olivovým olejem, citrónovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. Pokud máte čerstvé bylinky, tak můžete přidat např. petrželku nebo pažitku. Dáme do lednice odležet.
K pomazánce jsem upekla domácí bezlepkové krekry, ale můžete mazat na jakékoli zdravější pečivo.
Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.
Další mé zdravé recepty na snídaně, svačiny, obědy a večeře najdete ve FIT jídelníčku, který jsem připravila rovnou ve třech variantách – na hubnutí, udržení si váhy nebo na přibrání. Všechny recepty jsou i v bezmasé, bezlepkové a bezlaktózové verzi, ať máte co nejvíce na výběr.
Více informací o FIT jídelníčku najdete >> tady <<.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖