Mám pro vás tip na lehké jarní jídlo. Zeleninový salát doplněný pečenou celozrnnou pitou a kořeněnou cizrnou. Vyvážený salátek se všemi živinami!
Nevíte čím ochutit zeleninové saláty, aby vás i zasytily a dodaly všechny potřebné živiny? Zkuste přidat pečenou cizrnu, která obsahuje kvalitní bílkoviny, tuky i vlákninu. Cizrnu zkuste ochutit indickým kořením garam masala, nebo můžete vyzkoušet i uzenou papriku, chilli nebo jiné koření dle chuti. Stejným kořením jsem ochutila i celozrnnou pitu, kterou jsem dala na chvíli do trouby, aby byla hezky křupavá.
Jarní salát s pečenou pitou a cizrnou
SUROVINY na 1 porci:
celozrnná pita 1 ks
olivový olej 1 lžíce
koření garam masala 1 lžíce
sušený česnek koření 1 lžička
sójová omáčka 1 lžíce
salát listový mix velká hrstka
ředkvičky pár kusů
rajčata cherry velká hrst
polovina okurky salátové
žlutá paprika půlka
petržel hladkolistá 1 hrtska
citrónová šťáva 1 lžíce
cizrna vařená nebo z konzervy 120 g
sůl a pepř na dochucení
POSTUP:
Smícháme si v misce olivový olej a koření. Celozrnnou pitu rozevřeme na 2 půlky a z každé strany potřeme olejem s kořením. Nakrájíme na kostičky a dáme stranou. Do misky s olejem přidáme sójovou omáčku, sušený česnek a vařenou či konzervovanou cizrnu. Důkladně promícháme a přesypeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 180 °C na 20 minut. Na zbylých 5 minut přidáme zapéct i marinovanou pitu. Mezitím si pokrájíme zeleninu, zakápneme šťávou z citrónu a dochutíme solí a pepřem. Na závěr všechno smícháme.
Recept byl certifikován logem Vím, co jím.
Více zdravých receptů na snídaně, obědy, večeře i svačiny najdete v mém Fit jídelníčku >>tady. Vybrat si můžete hned ze tří variant – redukční, udržovací i přibírací.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖