Jahodové domácí kefírové mléko používám jako zdravou alternativu slazených mléčných nápojů a jogurtových drinků. Zkuste k jahodám přidat i strouhaný kokos, bude to lahodná osvěžující svačina.
Kefír je fermentované mléko obsahující probiotické bakterie, které působí blahodárně na naší střevní mikroflóru a imunitní systém. Doporučuji denně vypít hrnek neslazeného kefíru nebo jej nahradit alespoň jogurtem. Fermentované mléčné výrobky jsou nejen zdrojem probiotik, ale i bílkovin a minerálů.
Fit tip: Když přidáte i trochu ovesných vloček, máte hned vyváženou snídani plnou vlákniny, vitamínů a bílkovin.
SUROVINY:
Jahody čerstvé nebo mražené, pokrájené 1 hrnek (můžete přidat jakékoli jiné čerstvé ovoce)
Kefírové mléko neochucené 1 hrnek
Kokos strouhaný 1 lžíce
Máta čerstvá na ozdobu
POSTUP:
Jahody, kefír a kokos rozmixujeme dohladka. Pokud je ovoce kyselejší, tak můžete dosladit lžičkou medu nebo zralejším banánem. Před podáváním vychladíme v lednici a na ozdobu použijeme lístky čerstvé máty a posypeme ještě zlehka kokosem.
Více mých zdravých koláčů najdete v mé ekuchařce >>Fitmlsky, kterou si stáhněte tady a ochutnejte různé koláče, bábovky, dorty, muffiny, sušenky a další dobroty, které jsou bez přidaného cukru a bílé mouky a většina receptů je i v bezlepkové verzi.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖