Vyzkoušela jsem upéct koláč bez mouky a dopadl výborně. Jen čokoláda, ořechy a vejce a krásně to drží pohromadě.
HRUŠKOVO ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ BEZ MOUKY
Tento super vláčný čokoládový koláč je vhodný pro celiaky, protože neobsahuje žádnou mouku. Je nadýchaný díky vyšlehaným vaječným bílkům. Doporučuji těsto ochutnat a v případě potřeby ještě dosladit. Pro doplnění bílkovin podávejte koláč s bílým jogurtem, tvarohem či jogurtovou zmrzlinou. Ořechy lískové můžete nahradit i vlašskými, kešu nebo mandlemi. Hrušky také můžete nahradit jiným ovocem, např. jahodami nebo jablky.
INGREDIENCE:
Hrušky 3-4 kusy
Olej kokosový 50 ml
Med včelí (nebo jiný přírodní sirup) 5-6 polévkových lžic
Kvalitní hořká čokoláda s min 70 % kakaa 100 g
Vejce 3 ks, oddělené žloutky a bílky
Ořechy lískové 100 g, namleté
Špetka soli
POSTUP:
Předehřejeme troubu na 160 ° C a vyložíme koláčovou formu pečícím papírem. Ořechy si na sucho na pánvi opražíme a pak rozmixujeme na hladkou mouku. Nad horkou vodní lázni rozpustíme čokoládu s olejem a necháme vychladnout. Žloutky smícháme s medem, namletými ořechy, špetkou soli a čokoládovou směsí. Bílky vyšleháme na pevný sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Přendáme těsto do formy a povrch poklademe půlkami hrušek řeznou stranou dolů. Pečeme cca 35-40 min.
Jestli jste stejně jako já milovníci čokolády, tak mám pro vás zdarma ekuchařku jen se samými zdravými čoko 🍫 dezerty! Většina z nich jsou i bez lepku a laktózy a věřím, že si na nich pochutnáte.
Ekuchařku si můžete ZDARMA stáhnout >>tady<<.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖