Cuketa do brownies? Ano! Chuťově tam cuketu vůbec nepoznáte a budou díky ní krásně vláčné. Recept je i bezlaktózový a super jednoduchý, protože na odvážení potřebujete jen hrnek a lžičky.
Do brownies použijte raději mladou cuketou, která je více šťavnatá a můžete jí připravit i se slupkou, kde se skrývá nejvíce živin. Jen ji nastrouhejte nahrubo, dejte do cedníku a nechte odkapat přebytečnou vodu mezitím co si připravíte těsto.
Cuketa nastrouhaná nahrubo 4 hrnky
Olej rostlinný (řepkový, slunečnicový nebo kokosový) ½ hrnku
Med (jiné sladidlo) 1/2 – 3/4 hrnku
Vejce 2 ks
Vanilkový extrakt 2 lžičky
Citrónová šťáva 1 lžička
Mouka celozrnná špaldová (nebo bezlepková) 2 hrnky
Kypřící prášek 1 lžička
Skořice 1 lžička
Sůl špetka
Kakao holandského typu 1/2 hrnku
Čokoláda s vysokým procentem kakaa 100 g
Předehřejeme troubu na 180 °C. Pečící formu vyložíme pečícím papírem. V jedné míse smícháme med, olej, vanilkový extrakt, citrónovou šťávu a vejce a důkladně spojíme. V druhé míse smícháme všechny suché ingredience. Tekutý obsah první mísy zamícháme postupně do suché směsi. Přimícháme nastrouhanou a vymačkanou cuketu a čokoládu nakrájenou na drobné kostičky. Pečeme 40-45 min. Necháme vychladnout a zatuhnout v lednici.
Jestli jste také milovníky kakaových a čokoládových receptů, tak si ZDARMA stáhněte moji ekuchařku Čokomlsky, kde najdete další skvělé recepty bez přidaného bílého cukru a v bezlepkové i bezlaktózové verzi. Mlsat se dá totiž i zdravě 😋😋😋
Ekuchařku si můžete zdarma stáhnout >>tady.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖