Ještě Vás ani samotný název neodradil? Nejspíš Vaši pozornost přitáhla fotografie lahodného moučníku, který vypadá přesně jako oblíbené italské tiramisu. Jen s tím rozdílem, že v něm není smetanový sýr, cukr, vejce, ani klasické pšeničné piškoty. Tento recept je bezlepkový a bezlaktózový, vhodný nejen pro ty, co nemohou ze zdravotních důvodů mléčné produkty či lepek, ale také ty, co si hlídají váhu, cukr, cholesterol a chtějí si zdravě a chutně zamlsat.
Tofumisu
Přichází od Vás řada dotazů na sladké recepty při laktózové intoleranci či celiakii. Tento recept jsem proto přizpůsobila těmto dvou parametrům. Tofu často používám jako náhradu za tvaroh a smetanové sýry. Rozmixované tofu se tedy může používat všude tam, kde byste potřebovali nahradit tyto mléčné produkty. Stejně jako obyčejný tvaroh nemá tofu samo o sobě téměř žádnou chuť a potřebuji nasáknout ostatními ingrediencemi. V tomto případě káva, med a kakao jsou skvělou kombinací. Bezlepkové piškoty jsou k sehnání ve zdravé výživě či ve větších supermarketech. Vyrábějí se většinou z mouky kukuřičné. Tento dezert doporučuji nechat uležet alespoň 1 den v lednici, aby se dobře spojily všechny chutě.
SUROVINY:
Tofu natural 500 g
Smetana ovesná 100 ml
Med 8 lžic
Bezlepkové piškoty 120 g
Kakao holandského typu 20 g
Káva 3 lžičky
POSTUP:
Kávu zalijeme horkou vodou ve větší misce. Tofu, med a smetanu vyšleháme mixérem do jemného krému. Piškoty na pár vteřin ponoříme do misky s kávou a klademe vedle sebe na dno pečící formy. Na piškoty vrstvíme tofu krém. Podle velikosti formy můžeme postup ještě jednou zopakovat. Závěrečnou vrstvu tofu krému posypeme kakaem. Dáme alespoň na 24 hodiny do lednice vychladnout.
Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.
Nejprodávanější ekuchařku Fitmlsky pro zdravé mlsání si stáhnete >>tady.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖