Proč jíst MISO…

Miso je typickou japonskou surovinou, která díky slané chuti zvýrazní jakýkoli pokrm a ještě vylepší jeho nutriční hodnotu.

  • Miso je kvašená hnědá pasta, která se vyrábí ze sójových bobů, soli a fermentačního činidla.
  • Při výrobě se může také přidávat rýže či ječmen.
  • Miso je fermentovaný produkt, který je plný proteinů, vitamínů, minerálů a hlavně enzymů, které podporují zažívání a přirozenou imunitu.
  • Aby si miso zachovalo své pozitivní účinky, přidávejte pastu až na konci vaření.
  • Miso je přirozené slané, proto to nepřehánějte s jeho množstvím.
  • Fermentovanou pastu však můžete použít i do omáček, zálivek, pomazánek či různých marinád.  
  • Miso nejčastěji používám do zeleninových polévek (mrkvová miso polévka) pro zvýraznění chuti a doplnění potřebných živin.
Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖