BLOG - autorské články, recepty, rozhovory a videa

Chřestová kešu polévka

Jste milovníky chřestu a krémových polévek? Mám pro Vás recept na zdravou a rychlou chřestovou polévku, která je bez zahuštění a smetany, je tedy vhodná pro bezlepkovou a bezlaktózovou dietu. Pouze rozmixované kešu oříšky dodávají polévce úžasnou krémovou konzistenci.

Celý článek

Zdravi.euro.cz: Výskyt obezity u dětí stoupá, řešením je osvěta a prevence

Výskyt obezity u dětí stoupá, v některých zemích, jako například v Británii, je to téměř pohroma, ale i v Česku je to závažný problém a je potřeba s tím něco dělat. V článku pro zdravi.euro.cz  se vyjadřuji k prevenci obezity u dětí, která začíná u rodičů.

Celý článek

Deník.cz: Životní styl ovlivní, zda má člověk kila navíc

Životní styl je to, co nejvíce ovlivňuje obezitu či nadváhu. Nadváhu má v Česku 34 procent dospělých, obezitou trpí 22 procent. Pro Deník.cz se vyjadřuji k psychologickým aspektům obezity dětí i dospělých. 

Celý článek

Nejčastější příčiny chutí na sladké

Přepadají Vás opakovaně chutě na sladké? Je těžké jim odolat a proto je daleko snazší jim předcházet nebo se  je naučit uspokojit zdravou formou. Někdo přirozeně preferuje sladké chutě, někomu signalizují nedostatečný příjem energie či živin, u někoho jsou spojené s hormonálními změnami před menstruací, u někoho je sladké zdrojem psychické pohody a u někoho platí všechno dohromady 🙂 V článku se...

Celý článek

Proč jíst VEJCE…

Vejce a hlavně vaječný bílek je zdrojem plnohodnotných bílkovin, protože obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, které si naše tělo neumí vyrobit samo.

Celý článek

Jarní salát s vejcem

Odlehčete svou večeři a připravte si nutričně vyvážený jarní salát s vejcem a celozrnnými krutonky. Vejce jako zdroj kvalitních bílkovin výborně zasytí, jarní zelenina dodá vlákninu a vitamíny a slunečnicová semínka zdravé tuky.

Celý článek

V jaké fázi změny právě jste?

Kdo z nás by nechtěl na sobě něco změnit. Nejčastěji chceme zhubnout, jíst zdravěji, přestat kouřit či více sportovat. Někomu se to podaří hned na poprvé, někdo se o změnu opakovaně pokouší a někdo o změně jen uvažuje někdy i celý život. V celém procesu změny velmi pomáhá příprava. Připravte se na jednotlivé fáze své změny!

Celý článek

Proč jíst PETRŽEL…

Petrželová nať se nejčastěji používá na ozdobu do salátů, polévek či pomazánek.

Celý článek

Polentová velikonoční nádivka

Vyzkoušejte můj zdravý recept na netradiční odlehčenou bezlepkovou nádivku z kukuřičné polenty, s šunkou nebo tempehem a se spoustou zelených bylinek.

Celý článek

Proč jíst BRUSINKY…

Kromě výborné chuti jsou pro lidský organismus brusinky velmi prospěšné.

Celý článek