Jarní kapustové špagety

Máte rádi těstoviny se smetanovou omáčkou? Mám pro Vás zdravější nízkotučnou verzi krémové omáčky na špagety s výbornými NErozvařenými kapustičkami (můžete však použít i jinou zeleninu:))

Jarní kapustové špagety

SUROVINY na 1 porci:

celozrnné nebo bezlepkové špagety syrové 80 g
česnek 1 stroužek
sýr Lučina linie (nebo Philadelphia light) 80 g
kuřecí šunka 50 g (nebo uzené tofu 50 g)
růžičková kapusta 150 g
olivový olej 1 lžička
sůl, pepř špetka
koření dle chuti (provensálské, bazalka)

POSTUP:

Těstoviny uvaříme dle návodu. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme prolisovaný česnek. Přidáme na kostičky pokrájenou šunku (nebo tofu) a chvíli restujeme. Pak přidáme krémový sýr, podlijeme vodou a necháme sýr rozpustit a chvíli povařit. Mezitím si na páře uvaříme kapustičky (cca 6 minut), které ihned po uvaření vložíme do studené vody. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme koření dle chuti. Na závěr přidáme uvařené špagety a kapustičky. Vše důkladně promícháme a servírujeme.

Foto: Tomáš Martínez

Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖