Mám pro Vás tip na lehkou a rychlou snídani. Osvěžující kuskus s jahodami, kokosem a jogurtem obsahuje všechny důležité živiny, které vás po ráno nastartují a nabijí energií.

kuskus 1

Kuskus na sladko

Kuskus je skvělá surovina na přípravu rychlé a výživné snídaně. Kuskus stačí zalít jen horkou vodou a nechat pár minut nabobtnat. Pokud máte rádi snídaňové kaše, tak stačí do kuskusu přidat ovoce, ořechy nebo semínka a bílkovinu v podobě jogurtu, tvarohu či kefíru. Dosladit můžete medem nebo javorovým sirupem. Pokud máte raději ke snídani něco tužšího, tak dejte připravený kuskus přes noc do lednice. Vychlazený kuskus krásně drží tvar a můžete ho servírovat i jako moučník. 

Jahodovo-kokosový kuskus
kuskus 2

SUROVINY :
kokosový nápoj (Alpro Soya) 500 ml
kuskus 250 g
med 50-70 g dle potřeby
kokos strouhaný 20 g
jahody 500 g
POSTUP:
Kuskus nasypeme do hrnce a zalijeme kokosovým nápojem, přivedeme k varu, odstavíme a necháme pár minut nabobtnat. Mezitím si pokrájíme jahody na kousky. Do kuskusu vmícháme med, strouhaný kokos a na závěr i jahody. Lehce promícháme. Přelijeme do zapékací studenou vodou vypláchnuté mísy (15*25 cm) a dáme na cca 2 hodiny zatuhnout do lednice. Podáváme s jogurtem, ozdobené čerstvou mátou a jahodami.

 

Foto: Martina Matičková

Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.