Červený hummus

Vyzkoušejte moji oblíbenou netradiční úpravu cizrnového hummusu z pečené červené řepy. Pomazánku podáváme jako dip společně s celozrnným pečivem, pita chlebem a čerstvou zeleninou, nebo mažeme jako pomazánku na pečivo.

Červený hummus

SUROVINY na 2-3 porce:

červená řepa 1 větší kus

cizrna vařená (nebo z plechovky) 260 g

olivový olej 2 lžičky

citronová šťáva z půlky citrónu

česnek 2 stroužky

sůl ½ lžičky

koření / bylinky dle chuti (pepř, koriandr, chilli, máta, petržel, apod)

POSTUP:

Červenou řepu omyjeme, osušíme a zabalíme důkladně do alobalu. Do předehřáté trouby na 200 °C dáme péct zabalenou řepu na cca hodinu. Pak ji vyjmeme z trouby, alobalu a necháme vychladnout. Cizrnu přes noc namočíme a druhý den uvaříme do měkka (alespoň hodina mírného varu) nebo použijeme cizrnu z plechovky.  Uvařenou nebo z plechovky cizrnu opláchneme a dáme do mixéru. Mixujeme na hladkou kaši. Pečenou řepu po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na kousky, které vložíme do mixeru k cizrnové kaši. Mixujeme opět dohladka. Přidáme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a koření / bylinky. Vše důkladně promixujeme a necháme v lednici chvíli uležet.

Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.

Další recepty najdete v mém Fit jídelníčku, který jsem sestavila rovnou ve třech variantách podle toho jestli chcete hubnout, jíst zdravě nebo přibrat. Mám ráda jednoduchá jídla z normálních surovin a hlavně aby nám to chutnalo, když už to máme jíst pravidelně 🙂 Více informací o Fit jídelníčku najdete >>tady<<.

 

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖