Avokádové řezy

Co takhle zkusit avokádo na sladko? Tyhle osvěžující avokádové nepečené řezy s mátou jsou vyrobeny pouze z rostlinných surovin a plné zdraví prospěšných živin. 

Avokádové řezy

Korpus na avokádové řezy dělám z rozmixovaných oloupaných mandlí, datlí a kakaa. Můžete však použít i jiné sušené ovoce a ořechy, které máte zrovna k dispozici. Pokud je ovoce příliš suché, tak během mixování přidejte trochu vody.

Základem avokádového krému jsou kromě avokáda ještě zralé banány, javorový sirup, vanilka, psyllium a hlavně čerstvá máta, která přidá na osvěžující chuti.

Na čokoládovou polevu si vystačíte jen s kakaem, kokosovým olejem a sirupem.

Řezy uchovávejte v mrazáku a vyndejte těsně před konzumací. V létě jsou opravdu osvěžující dobrotou.

Psyllium místo vejce či želatiny

Psyllium je rozpustná vláknina, která po smíchání s tekutinou nabobtná a zgelovatí a tím nejen prospívá našemu trávení, navozuje rychlejší pocit nasycení, pozitivně ovlivňuje hladinu krevního cukru, ale i jí můžete použít na ztužení do nepečených dezertů či pojidlo místo vejce do pečených moučníků.  

Avokádové řezy

SUROVINY:

Avokádo 1 střední kus

Mandle 150 g

Kakao 2 lžíce

Datle sušené 150 g

Javorový sirup 100 g

Vanilkový extrakt 1 lžička

Máta čerstvá 1 hrstka

Sůl špetka

Banány zralé 2 ks

Psyllium 1 lžíce

Olej kokosový 3 lžíce

Citrónová šťáva 1 lžíce

POSTUP:

Datle, mandle a polovinu kakaa důkladně rozmixujeme a rukama rozprostřeme do hladka na dno formy vyložené pečícím papírem. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme vnitřek, který společně s oloupanými zralými banány, 70 g javorového sirupu a čerstvou mátou rozmixujeme na hladký krém. Přidáme vanilkový extrakt nebo vnitřek vanilkového lusku, špetku soli, lžíci psyllia, lžíci citrónové šťávy a důkladně krém promícháme. Ochutíme a v případě potřeby ještě dosladíme a nalijeme na krustu do formy. Necháme chvíli odležet a mezitím si připravíme polevu. Rozpuštěný kokosový tuk smícháme se zbylým kakaem, sirupem a polijeme směsí avokádovou vrstvu. Řezy dáme do mrazáku zatuhnout a vyndáme cca 15 min před konzumací.

Recept byl certifikovaný Vím, co jím.

FIT KOLÁČE PRO CELOU RODINU

Více mých zdravých koláčů najdete v mé ekuchařce >>Fitmlsky, kterou si stáhněte tady a ochutnejte různé koláče, bábovky, dorty, muffiny, sušenky a další dobroty, které jsou bez přidaného cukru a bílé mouky a většina receptů je i v bezlepkové verzi.

Fitmlsky od Zuzky plné zdravé dobrot
Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖